Bent u deze zomer in Frankrijk en koopt u een krantje bij een kiosk? Kijk ook even naar de Franse vlaggetjes die ze daar verkopen. Grote kans dat die uit Nederland komen! 

Het is geen vlaggenjaar voor de Dokkumer Vlaggen Centrale. De afwezigheid van het Nederlands Elftal tijdens het EK voetbal dit jaar is een flinke domper voor het bedrijf. De grootste vlaggenproducent van ons land was dan ook in haar nopjes toen ze desondanks een order uit Frankrijk ontvingen voor het EK. Het bedrijf uit Dokkum mocht 150.000 Franse vlaggen produceren voor de Franse kiosken. 

Daarnaast probeert de Vlaggen Centrale een graantje mee te pikken door vlaggen aan te bieden in landen die wel meedoen aan het EK. Directeur Robert-Jan Hageman is net terug uit Frankrijk om zijn productie te controleren. We spreken hem in Dokkum als hij het startsein geeft voor de productie van een Belgische kampioensvlag.

In de serie ‘Zij gaan wel’ portretteert EenVandaag in aanloop naar en tijdens het EK voetbal Nederlandse bedrijven en ondernemers die, in tegenstelling tot het Nederlands elftal, wel een aandeel hebben in het toernooi.