Ze zitten in het bos, tuin en op de heide. Teken. Een soort spinnetje dat, wanneer het warmer word, opeens weer tevoorschijn komt om zich in zijn gastheer vast te bijten en vol te zuigen met bloed. Met soms de ziekte van Lyme tot gevolg. Vraag is of deze ziekte wel voldoende serieus wordt genomen.

'ziekte van Lyme'

Een deel van deze teken is besmet met een bacterie die 'de ziekte van Lyme' kan veroorzaken. Wie hiermee besmet raakt, na te zijn gebeten, kan ernstige tot zeer ernstige klachten krijgen en zelfs overlijden als de ziekte niet wordt behandeld.

Veel mis met behandeling en diagnose

Een groep van mensen die zich ' werkgroep kritische Lymepatiënten' noemt en zich verenigt op internet, zegt nu dat er veel mis is met de wijze waarop in Nederland wordt omgegaan met de behandeling en diagnose van 'de ziekte van Lyme.'

Richtlijnen niet goed

Er zouden veel mensen met Lyme rondlopen, zonder behandeling en artsen nemen klachten van patiënten vaak niet serieus, volgens hen. De richtlijnen zoals die in Nederland zijn opgesteld voor de behandeling van deze ziekte zouden ook niet goed zijn.

Te weinig gehoor?

Omdat 'de ziekte van Lyme' heel uiteenlopende ziektebeelden kent, die lijken op andere ziektes, is het moeilijk te bepalen of iemand wel of niet Lyme heeft. De vraag is of Lymepatiënten inderdaad te weinig gehoor krijgen in Nederland. Wilt u hierover praten, dan kunt u terecht in ons forum.