De algemene Nederlandse ziekenhuizen lanceren vandaag de campagne ‘Het Ziekenhuis Zorgt’. Voorzitter Joan M. Leemhuis-Stout van de NVZ vereniging van ziekenhuizen heeft vandaag in het bijzijn van medewerkers, bestuurders en prominenten uit de zorg, het startschot gegeven voor een meerjarige campagne die de positieve aspecten en ontwikkelingen in de ziekenhuiszorg onder de aandacht moet brengen.

Waarom?

De kwaliteit van de ziekenhuiszorg in Nederland is hoog, de betrokkenheid van het personeel groot en patiënten zijn tevreden. Toch heeft de belangstelling voor ziekenhuizen zich de afgelopen jaren primair gericht op incidenten en politieke issues als de vernieuwing van het zorgstelsel, budgetkortingen en verschraling van de zorg, aldus de NVZ vereniging van ziekenhuizen. Veel positieve aspecten en ontwikkelingen in de ziekenhuiszorg blijven onderbelicht. Met als gevolg een vertekend beeld bij publiek, patiënt en stakeholder en voldoende reden voor de algemene Nederlandse ziekenhuizen om een campagne te starten.

Vanmiddag wordt het campagne-materiaal onthuld in het Amstelland Ziekenhuis in Amstelveen. EénVandaag is erbij, én gaat in gesprek met de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen.