De Rotterdamse politie heeft zeven mannen aangehouden die verdacht worden van bedreiging van Feyenoordspeler Marko Vejinovic. De voetballer werd zaterdagavond in zijn woning in de Rotterdamse wijk Kralingen bedreigd.

De zeven verdachten zijn na een verhoor weer op vrije voeten gesteld, meldde de politie vanochtend. Het onderzoek naar de zaak loopt nog.

Vejiovic' vrouw was bij de bedreiging aanwezig en belde de politie. De bedreigers waren met de auto gekomen en een van de twee voertuigen kon door de politie in de buurt staande worden gehouden waarbij de drie inzittenden, Rotterdamse mannen van achttien, twintig en twintig jaar oud, werden aangehouden. De identiteit van de vier inzittenden van de andere auto werden al snel duidelijk en zij werden gisteren aangehouden. Het ging om twee Rotterdammers van negentien jaar oud en twee van twintig jaar oud.

Ook Feyenoorder Michiel Kramer is lastiggevallen door supporters. De spits hoorde afgelopen week iets in zijn tuin, ging naar buiten en zag een auto wegrijden. De inzittenden zouden geschreeuwd hebben dat hij moest oprotten bij Feyenoord.

Feyenoord gaat zijn spelers niet extra beveiligen na de bedreigingen. "Daar waar nodig zullen we de beveiliging subtiel opschroeven'', vertelde directeur Eric Gudde vandaag in de Kuip. Hij noemde de bedreigingen "schandalig en dieptriest".

In EenVandaag een gesprek met juriste en hoogleraar sport en recht aan de Vrije Universiteit Marjan Olfers. Zij kreeg als commissaris van Ajax ook te maken met bedreigingen van fans. Ook spreken we met directeur betaald voetbal van de KNVB Bert van Oostveen.