Het seksschandaal met Dominique Strauss-Kahn (DSK) in de hoofdrol is niet meer af te doen als de escapade van een rokkenjager. En daarmee is de Franse pers in een staat van verwarring terechtgekomen. Heel voorzichtig beginnen ze nu aan een pijnlijk zelfonderzoek.

Want bij de Franse journalisten zijn de seksuele uitspattingen van de IMF-voorzitter al jaren bekend, maar ze zwegen. Omdat het privéleven van hooggeplaatste Fransen heilig is en hun seksuele avonturen met de mantel der liefde werden bedekt.

Maar dat privilege van de ‘rich and the famous’ is aan het wankelen in Frankrijk. We spreken met Sylvain Ephimenco, Trouw-columnist van Franse komaf. Hij hekelt de Franse media die veel, belastende, informatie onder de pet hielden.

Ook spreken we met Salomon Bouman, oud-correspondent van NRC-Handelsblad in Israël. Hij vertelt over de zaak van de Israëlische oud-president Moshe Katsav, die veroordeeld is tot 7 jaar gevangenis wegens verkrachting van twee medewerksters. Welk effect heeft dit op het land gehad?

Dominique Strauss-Kahn, directeur van het Internationaal Monetair fonds, zit vast in een gevangenis in New York op verdenking van aanranding van een kamermeisje.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.