De publieke omroep moet snijden in haar budget vanwege tegenvallende inkomsten uit STER-reclames: 62 miljoen euro is er nodig. Eerder werd bekend dat Nederlands oudste actualiteitenprogramma 'Brandpunt+' van de TV verdwijnt. Nu bekend is gemaakt dat het programma 'Andere Tijden' de helft van haar zendtijd moet inleveren lopen de gemoederen nog hoger op.

Wordt 'Andere Tijden' nu zelf geschiedenis?

Het populaire geschiedenisprogramma 'Andere Tijden' bestond nog maar één jaar toen het in 2001 de Zilveren Nipkowschijf won. Nu de NPO dreigt met een halvering van de zendtijd springt de presentator Hans Goedkoop zelf op de bres. Hij bekritiseert het besluit van de NPO, volgens hem verdwijnt hierdoor het "geheugen van Nederland op televisie."

De presentator krijgt veel bijval op sociale media:

Over de exacte invulling van de bezuinigingen voor 2019 wordt de komende weken meer duidelijk. Minister Slob heeft aangegeven hoe dan ook met de NPO in gesprek te willen. Met de omroepen zijn afspraken gemaakt, bijvoorbeeld over welk publiek zij moeten bedienen, en die mogen niet in de knel komen, aldus Slob.

De NVJ laat ook van zich horen

De NVJ wil snel in gesprek met de directie van NPO en redactie van KRO-NCRV. Daarnaast constateert de NVJ dat de NPO ingrijpende besluiten neemt ten aanzien van journalistieke programmering, zoals het onderzoek om EenVandaag naar NPO 2 te verplaatsen, het ternauwernood overeind houden van Argos en aanpassingen bij Nieuwsuur. Dit zijn allemaal zaken waarbij geen enkele inspraak is vanuit de programmamakers zelf, aldus de NVJ.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.