Wereldwijd groeit de vraag naar beeldmateriaal van het stoffelijk overschot van Osama bin Laden. Ook de valse foto die gisteren al snel werd verspreid heeft de kwestie doen aanwakkeren. Waarom zijn er nog steeds geen beelden? Zijn ze te gruwelijk om te tonen of worden de reacties gevreesd?

Op het Witte Huis wordt druk overlegd of de beelden toch niet beschikbaar moeten worden gesteld. "We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat niemand een basis heeft om te ontkennen dat we Osama bin Laden hebben gedood. Het vrijgeven van informatie, en de vraag of dat ook foto's moeten zijn, is echter iets waar we nog over moeten besluiten'', aldus John Brennan, hoofd terreurbestrijding van president Obama.

In heel Amerika gingen mensen gisteren de straat op om de dood van de terroristenleider Osama bin Laden te vieren. Duizenden Amerikanen verzamelden zich voor het Witte Huis in Washington en in New York kwam op Times Square en Ground Zero een grote menigte bijeen. Hoe is de sfeer in New York een dag na de bekendmaking van de dood van Osama bin Laden? Zijn de Amerikanen nog steeds uitgelaten? EenVandaag-verslaggever Bart Hettema is afgereisd naar New York en doet live-verslag.

Witte Huis twijfelt over prijsgeven foto's Bin Laden