Michel van Egmond heeft de NS-Publieksprijs 2017 gewonnen. Zijn boek 'De wereld volgens Gijp' won met 27 procent van de stemmen. Dat hebben we eerder gehoord: het is namelijk de derde keer dat hij deze prijs wint, elke keer met een voetbalboek. Eerder waren dat Gijp (2013) en Kieft (2014). Van Egmond kreeg gisteren de prijs uitgereikt in de uitzending van De Wereld Draait Door.

Dat Van Egmond dit jaar weer zou winnen was niet bepaald vanzelfsprekend. Alle genomineerden waren het er namelijk over eens dat Astrid Holleeder de NS-Publieksprijs zou winnen met haar boek 'Judas'. Zelf kon ze niet aanwezig zijn, maar uiteindelijk ging de prijs dus aan haar voorbij.

Meeste stemmen

De NS-Publieksprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan het boek dat online de meeste stemmen behaald. René van der Gijp en Michel van Egmond waren samen eerder succesvol in 2013. Volgens van der Gijp komt dit vooral door de vaste kijker van Voetbal Inside die stemt. “Wij hebben echt een enorm geweldige aanhang, niet van kijkers, maar echt van fans. Dat is waanzinnig.” Na een Televizierring, een Televizier-ster en drie NS-publieksprijzen kan Voetbal Inside dus opnieuw een succes noteren.