De warenhuizen van V&D sluiten voorlopig de deuren. Maar achter de schermen gaan de onderhandelingen over een doorstart van het failliete warenhuisbedrijf gaan door. 

De curatoren zijn er niet in geslaagd om voor het verstrijken van de deadline, afgelopen nacht, een akkoord te bereiken over een doorstart. Daarom hebben zij de verhuurders van winkelpanden drie dagen extra de tijd gevraagd om tot een overeenkomst te komen. Het personeel blijft in grote onzekerheid over de toekomst.

De curatoren praten met de investeringsmaatschappij van winkelondernemer Roland Kahn, bekend van CoolCat. Vorige week werd duidelijk dat hij verder wil met ongeveer 45 warenhuizen van V&D. Hij moet echter daarvoor wel overeenstemming bereiken met de verhuurders van winkelpanden, terwijl ook de financiering voor de operatie nog moet worden afgerond.

Ook het Canadese winkelconcern Hudson's Bay (HBC) probeert deals te sluiten met de eigenaren van de V&D-panden. Dit concern is alleen geïnteresseerd in de winkelpanden, niet in een doorstart van V&D. HBC praat dan ook niet met de curatoren van het warenhuisbedrijf. De woordvoerder van de verhuurders kon vanochtend nog niet aangeven hoe de vastgoedeigenaren op het verzoek tot uitstel hebben gereageerd.

'Vooruitgang'

Volgens de curatoren is er afgelopen weekend flinke vooruitgang geboekt in de onderhandelingen met Kahn, maar was het nog te vroeg voor een akkoord. 

De curatoren hielden de winkels van V&D sinds het faillissement op oudjaarsdag open. De doorbetaling van de circa 8000 medewerkers van de warenhuizen en de inpandige La Place-restaurants liep echter slechts tot begin deze week. De winkelsluiting is volgens de curatoren bedoeld om ,,de winkelvoorraden te inventariseren''. Over de vooruitzichten vanaf woensdag werd niets gemeld.

In EenVandaag een gesprek met Ivo den Besten, bedrijfsleider van de V&D-vestiging in Hilversum. In de studio reageert CNV-bestuurder Martijn den Heijer.

De strijd om V&D: kijk een eerder item terug:

update
clock 15-02-2016 16:41

'Winkels V&D blijven nog weken dicht'

De warenhuizen van V&D blijven waarschijnlijk nog minstens anderhalve maand dicht. Zelfs als winkelondernemer Roland Kahn later deze week alsnog een doorstart zou aankondigen, duurt het nog een hele tijd voor de winkels weer open kunnen. Dat zegt de woordvoerder van de curatoren van V&D.

Om de keten voort te zetten is het nodig personeel weer opnieuw in dienst te nemen, zaken opnieuw te bevoorraden en de winkels enigszins opnieuw in te richten. Dat is volgens de zegsman niet iets wat in een paar dagen geregeld is.