Het lijkt een nieuwe trend te worden: ergens aan de slag gaan en na korte tijd weer vertrekken. Nadat gisteren Ruud de Wild bekend maakte na een paar weken alweer te vertrekken bij BNR, kondigt vandaag Wim Pijbes aan weg te gaan bij Museum Voorlinden, waar hij net directeur van was geworden.

Pijbes verruilde eerder dit jaar het Rijksmuseum voor Museum Voorlinden, een stap die maar weinig mensen destijds konden begrijpen. Het lijkt ook voor hemzelf een beetje uit de lucht te komen vallen, twaalf dagen geleden noemde hij zijn aanstelling bij Voorlinden in een interview nog een ‘dreamjob’.

 

Waarom Pijbes weggaat is nog niet duidelijk. Het zou kunnen dat Pijbes’ laatste tweet van gisteren een hint is.

Dat is een bericht over de TEFAF-editie in New York. Daar is hij in 2011 al eens gastcurator van geweest en het zou kunnen dat hij daar nu iets langdurigers voor gaat doen. Pijbes zal nog wel bestuurder blijven bij Museum Voorlinden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.