Als je vaak moeite hebt om in slaap te komen dan is seks misschien de oplossing. Uit nieuw onderzoek blijkt dat tweederde van de mensen beter slaapt nadat ze seks hebben gehad. Maar er zit een addertje onder het gras: je moet tijdens die seks wel allebei zijn klaargekomen.

Slaaponderzoeker Dr. Michele Lastella onderzocht 460 volwassenen tussen de 18 en 70 en hij adviseert mensen nu om hun telefoon uit te zetten als ze naar bed gaan en de romantische muziek juist aan te doen. Want 64 procent van de ondervraagden gaf aan dat ze beter slapen na seks met een wederzijds orgasme.  

Daar is een goede verklaring voor, zegt de arts: als je bezig bent met je partner, ben je niet bezig met afleidende vragen in je hoofd, zoals wat je morgen allemaal moet doen. Ook uit een ander onderzoek, van de Oxford Economics and the National Centre for Social Research, blijkt dat een combinatie van seks en een goede nachtrust goud is. En ze concludeerden: ‘Een goede slaap is de grootste bijdrage aan een beter leven’. Overigens concludeerden ze ook dat mensen die tevreden zijn over hun seksleven gekukkiger zijn.