Prinsjesdag is niet alleen de Troonrede en de Miljoenennota, maar ook een mooi moment voor politici om zichzelf in de spotlights te zetten. En dat doen CDA, VVD en GroenLinks vandaag in 'flitsende' promotiefilmpjes op Twitter. 

Het begon allemaal vanmorgen met de VVD. De partij stelt in een spetterende video, met een knipoog, de Kamerleden voor.

Wie zo'n filmpje maakt, kan natuurlijk reacties verwachten. En die kwamen er ook. Zo twittert Alexander Klöpping: 'Hahaha, alsof Net 5 een serie over de VVD heeft gemaakt en dit de leader is'.

GroenLinks was er als de kippen bij om er een parodie op te maken. De partij koos ervoor om tieners naar de video van de VVD te laten kijken kijken. En dat ziet er hilarisch uit.

Eerste Prinsjesdag voor Wopke Hoekstra

Als de VVD en GroenLinks flink aan het twitteren zijn kan het CDA natuurlijk niet achterblijven. Wopke Hoekstra is vandaag met zijn koffertje misschien wel de belangrijkste man op het Binnenhof. Aangezien het zijn eerste Prinsjesdag is wil zijn collega, minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport), hem een hart onder de riem steken. Natuurlijk in een ludiek filmpje.

Al die ongein gaat CDA-kamerlid Pieter Omtzigt te ver. Hij vindt vandaag een 'gewone werkdag', waarbij het voornamelijk om de inhoud gaat. En dat maakt hij duidelijk in de volgende tweet.

En dan vergeten we bijna Tunahun Kuzu van DENK. 

Hij stal de show met een traditionele Fez waarmee hij zelfs de aandacht trok van PVV-Kamerleden.