Niet alleen geheime diensten spioneren, luisteren af en kijken mee: werkgevers doen dat ook. Volgens CNV zijn er steeds vaker camera’s te vinden op de werkvloer. Ook verborgen camera’s. Werknemers hebben daar vaak vragen over.

Daarom begint CNV Vakmensen de campagne 'Ben ik in beeld?'. Jurist Daphne de Wild: "We zien steeds vaker camera’s op de werkvloer en we krijgen daar dan ook regelmatig vragen over." Een concrete melding gaf extra aanleiding tot de campagne. "Een lid van ons ruimde een kast tegenover haar werkplek op. Ze verplaatste wat spullen en ontdekte een snoertje aan een modelautootje dat daar al jaren staat. Het bleek een geheime camera te zijn, afgesteld op haar werkplek."

Na een brief van de CNV haalt de werkgever de camera weg. Voor het installeren van verborgen camera’s gelden nóg strengere regels, zegt De Wild. "Het is een uiterste maatregel, als andere maatregelen niet hebben gewerkt, bijvoorbeeld om diefstal of fraude aan te tonen. Een werkgever moet dit dan vooraf melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Bij de kwestie van het rode autootje was snel duidelijk dat de werkgever helemaal fout zat."

'Camera is een laatste redmiddel'

Maarten IJzermans van Hoffmann Bedrijfsrecherche ziet een geen stijging in inzet van camera's op de werkvloer. Hij is ook altijd voorzichting in het adviseren van inzet van camera's op de werkvloer. "Het is een laatste redmiddel. Je mag medewerkers ook niet controleren in hun werkzaamheden met dit middel."

Toch zijn er volgens hem wel degelijk situaties waarbij het relevant kan zijn om camera's in te zetten. "Bijvoorbeeld bij structurele diefstal of om veiligheid van een specifieke ruimte te kunnen garanderen, zoals een serverruimte." De Wild wil werknemers aansporen om oplettend te zijn. "Als er camera's op je werk staan, vraag dan aan je werkgever of dit bijvoorbeeld wel goedgekeurd is door de Ondernemingsraad. Er zijn hele strenge regels voor het inzetten van camera's. Werknemers moeten zich daar bewust van zijn."