Netbeheer Nederland publiceert een lijst met 11 mogelijk storingsgevoelige slimme meters. Het zijn meters van types waar er in Nederland in totaal 850.000 van in gebruik zijn.

De energiemeters gebruiken een techniek die gevoelig is voor storing door moderne electronica zoals oplaadsnoeren van laptops en dimmers. Hoogleraar Electrical Engineering Frank Leferink van de Technische Universiteit Twente kwam vrijdag met een wetenschappelijk publicatie waaruit blijkt dat meters van dit type in een laboratoriumopstelling tot 6 keer teveel aan verbruik kunnen registreren. 

EenVandaag berichtte vrijdag over het onderzoek

Netwerkbeheer Nederland, de brancheorganisatie van energienetbeheerders in  Nederland publiceert naar aanleiding van onze uitzending nu een lijst met 11 meters van 4 verschillende fabrikanten: Echelon, Enermet, Iskra en Landis. 

Staat uw meter ook op lijst van Netbeheer Nederland? Bekijk het in het document hieronder.

Download

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.