Afgelopen nacht is er een wegwerker omgekomen na een aanrijding met een vrachtwagen op de A12 bij Woerden. Een andere wegwerker is zwaargewond geraakt.

De vrachtwagen reed op de wegwerkers in. Hierbij is de chauffeur ook zwaargewond geraakt. De politie merkt hem aan als verdachte.

Jarenlang was het aantal slachtoffers bij wegwerkzaamheden stabiel. Maar nu vallen er steeds meer doden bij werkzaamheden aan de weg. Hoe komt dat?

Naar aanleiding van het dodelijke ongeluk vannacht op de A12 sprak verslaggever Laura Kors met chauffeur Agnes de Vreeze. Twee jaar geleden overleefde zij ternauwernood een soortgelijk ongeluk. Een betonwagen reed met volle vaart in op de pijlwagen met rijdende bewegwijzering die De Vreeze bestuurde. Ook spreekt Laura met Gijs Lokhorst van vakbond CNV Bouw. Hij vindt dat er nu echt maatregelen getroffen moeten worden.

Beluister hier het tweede deel van de reportage van verslaggever Laura Kors:

EenVandaag maakte in 2010 en in 2012 al reportages over het gevaar dat wegwerkers lopen tijdens hun werk. Toen bleek al dat hun werksituatie erg onveilig is en dat er iets aan gedaan moest worden.

Kijk hier de reportage van EenVandaag van 2012 terug:

Kijk hier de reportage van EenVandaag uit 2010 terug: