Die verschrikkelijke passwords… we gaan ze niet meer nodig hebben, als het aan Google ligt!  TRUST API is het toverwoord. Ook wel bekend onder de naam ‘project ABACUS’. 

Vanaf volgende maand wordt het systeem uitgerold bij een een aantal ‘grote financiële instituten’ en binnen niet al te lange tijd zal het beschikbaar zijn voor eenvoudige stervelingen.

Geen wachtwoord dus, om je telefoon te ontgrendelen, te internetbankieren of inloggen op je email. 

Hoe dan wel? 

TRUST API vervangt het paswoord niet door 1 ander ding, maar door diverse andere methodes. Zoals de vorm van je gezicht, de klank en het ritme van je stem, de manier waarop je beweegt, hoe je typt en hoe je met je vinger over een scherm swipet.

Vele zwakken maken 1 sterke, is het idee.

Het systeem is superveilig, en google gaat het delen met andere partijen. Zoals banken etc. Waarom is het zo veilig: TRUST API geeft een score, als je bijvoorbeeld gaat internetbankieren zegt het systeem met hoeveel procent zekerheid ze denken te weten dat jij het bent. Mocht er twijfel zijn dan kan je alsnog om je vingerafdruk gevraagd worden. Bijvoorbeeld. Maar in de meeste gevallen ‘weet’ het systeem dat jij het bent die je telefoon in handen heeft. En hoef je dus niet in te loggen.