Staatssecretaris Weekers (Financiën) blijft bij zijn standpunt dat hij niets wist van de fraude met toeslagen door Bulgaren. “Mijn geheugen laat me zelden in de steek. Ik wist het persoonlijk niet.” 

Weekers kwam vorige week in de problemen toen bleek dat een aantal van zijn ambtenaren twijfelden aan de oprechtheid van zijn verhaal. Ze stelden dat Weekers er van moest hebben geweten. De staatssecretaris doet de kritiek van de ambtenaren van de Belastingdienst af als 'emotioneel': ‘Ik denk dat de emoties daar een rol hebben gespeeld.”

Het rapport waarin de fraude beschreven stond is volgens hem ‘niet naar mijn ministerie gestuurd, in ieder geval niet op mijn bureau terecht gekomen.’ Weekers: “Ik had het wel eerder willen weten, moeten weten is een ander verhaal. De mensen in de uitvoering zijn er onmiddellijk mee aan de slag gegaan.”

Vandaag moet het Ministerie van Financiën met een feitenrelaas komen over wat er bekend was op het ministerie over deze fraude. De Kamer gaf Weekers uitstel tot 4 mei. Vanavond in de uitzending meer, kijk rechtsboven alvast een deel van het interview dat EenVandaag met Weekers had.

Reactie Weekers

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.