De weduwe van de vermoorde GGZ directeur Rob Zweekhorst roept vanavond in EenVandaag het publiek op alle informatie te delen die kan leiden tot het oplossen van de moord op haar man. Het onderzoek naar de dader is vastgelopen. Nieuwe informatie kan hier mogelijk verandering in brengen.

Op 1 januari van dit jaar wordt de 44-jarige Zweekhorst doodgeschoten op straat. Hij overlijdt ter plekke aan zijn verwondingen. Bijna een jaar na de moord is nog altijd niet bekend wie er achter zijn gewelddadige dood zit. De politie gaat er van uit dat Rob het slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling. Hij was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Het vermeende doelwit is een bekende van de politie.

Opsporingsteam ontmanteld

Ondanks deze informatie wordt drie maanden na de moord het opsporingsteam TGO ontmanteld. Er zijn geen nieuwe aanwijzingen. “Ik vind het heel ernstig dat je dus in Nederland zomaar doodgeschoten kunt worden en je na drie maanden vergeten bent. De consequentie van iemand anders leven ligt op onze stoep”, aldus de weduwe. Een kleiner team zit nu op de zaak. Maar politie en justitie tasten volledig in het duister.

Nieuwe aandacht

Sinds april is het stil rond het onderzoek. De weduwe heeft de politie gevraagd opnieuw aandacht te besteden aan de zaak in het programma Opsporing Verzocht. Maar die aandacht komt er niet, omdat er geen nieuwe informatie is. “Dan schuif je mijn man wel heel makkelijk aan de kant,” aldus weduwe Zweekhorst.

'Meld het desnoods anoniem'

De weduwe zegt dat zij en haar kinderen geen rust vinden zolang de zaak niet is opgelost. In een ultieme poging het onderzoek in beweging te brengen wendt zij zich daarom tot het grote publiek: “ik hoop dat er toch iemand is, die nog ergens een greintje empathie in zijn lijf heeft zitten en die zich realiseert dat dit niet kan. Meldt het, desnoods anoniem. Doe wat. Zodat mijn kinderen weer kunnen opstaan en doorgaan.”  

Vanavond in EenVandaag de weduwe van Rob Zweekhorst. Ook spreken we met Roland Ekkers van de politie Rotterdam Rijnmond. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries reageert op het onderzoek in de zaak: is er te snel afgebouwd naar een klein team? En, moet er niet nog eens naar het onderzoek worden gekeken?

Vandaag spreekt de Telegraaf een persoon die zegt het daadwerkelijke doelwit te zijn geweest. De politie Rotterdam Rijnmond laat weten dat hiermee de dit voor het onderzoek niets verandert. 

Tips

Wilt u tips doorgeven? Bel dan met de politie naar 0800-6070