De hoofdredactie van GeenStijl neemt de website over van eigenaar Mediahuis. Dat melden bronnen rond de uitgeverij, schrijft Villamedia. De overeenkomst wordt naar verwachting later dit jaar beklonken. De hoofdredactie zou niets hoeven betalen voor GeenStijl. Sterker nog, ze krijgen zelfs geld mee om de eerste periode te overbruggen.

Het was al langere tijd duidelijk dat het moeilijk is een koper te vinden voor GeenStijl. De website is namelijk regelmatig in opspraak vanwege de toon en inhoud van de stukken. Dat is ook de reden voor Mediahuis om GeenStijl af te stoten. Daar komt nog bij dat de inkomsten gedaald zijn, nadat vorig jaar adverteerders werden opgeroepen de site te boycotten. Meer dan honderd Nederlandse vrouwen plaatsten destijds een pamflet waarin bedrijven werd gevraagd niet meer op GeenStijl en videoplatform Dumpert te adverteren. Zij noemen de sites 'racistische en seksistisch'.

Het videoplatform Dumpert maakt overigens geen onderdeel uit van de overeenkomst. De video-site blijft gewoon onder Mediahuis vallen.

Jan Roos: 'Hoe gaan ze geld verdienen?'

Jan Roos, eerder verbonden aan GeenStijl, roept een interessante vraag op over de deal op Twitter. Als zelfstandige organisatie zou GeenStijl zelf winst moeten maken en dat deed de website eerder niet. "Ze draaiden zelfs groot verlies", aldus Roos.

Antwoorden op die vraag laten nog even op zich wachten. Verdere details over de deal worden waarschijnlijk pas bekend als deze helemaal rond is, later dit jaar.