Actrice Will van Kralingen is op 61-jarige leeftijd overleden. Ze overleed vrijdagochtend aan de gevolgen van kanker. Van Kralingen was onder meer bekend van de TROS-serie Flikken.

De actrice speelde haar laatste rol in de speelfilm De Goede Dood, naar het gelijknamige bekroonde toneelstuk. Tijdens de opnamen daarvan in 2011 was Van Kralingen al ziek. Na deze draaiperiode was acteren voor haar niet langer mogelijk.

EenVandaag sprak met regisseur en acteur Martin Schwab. Hij werkte gedurende 2 seizoenen Flikken Maastricht nauw samen Van Kralingen.

Van Kralingen was getrouwd met toneelproducent Pim Wallis de Vries en had twee zonen uit haar eerdere huwelijk met acteur Eric Schneider. De actrice zal in besloten kring worden gecremeerd.

Will van Kralingen speelde opzienbarende rollen in verschillende dramaseries voor televisie als Het Wassende Water, De Zomer van '45 en Het jaar van de Opvolging.

In 2007 ontving Will van Kralingen de Theo d'Or, de toneelprijs voor beste actrice. Ze kreeg de prijs voor haar rol van Elisabeth in het toneelstuk Maria Stuart bij het Nationale Toneel. Een Gouden Kalf kreeg ze in 1995 voor haar rol in de speelfilm Havinck. Een tweede Gouden Kalf won ze voor haar rol in de telefilm Storm in mijn hoofd (2001) van regisseur Frans Weisz.

Download

Download