Vanmorgenvroeg heeft een een ontploffing plaatsgevonden bij Electrabel. Bij de Nijmeegse energiecentrale waren op het moment van de explosie 5 tot 7 medewerkers aanwezig. Volgens de politie zijn er geen doden of gewonden gevallen.

Kort na 7 uur hoorden omwoners van de energiecentrale een harde knal die gepaard ging met geruis. Volgens diverse twitteraars was het geluid in de wijde omgeving te horen. Bij de explosie is een deel van de muur weggeslagen en komt stoom vrij. De wegen rondom de centrale zijn afgezet door de politie. Volgens GDF Suez, de energieleverancier die in het pand zit, is de explosie veroorzaakt door een te grote druk op een stoompijp.

De politie adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden, maar trok deze waarschuwing even voor 9 uur weer in nadat de brandweer metingen had verricht. Gelderland-Zuid Nieuws meldt via Twitter dat er door de explosie glaswol op straat kan liggen en raadt aan om dit niet op te rapen.

De gemeente Nijmegen heeft aan pagina ingericht waar het antwoord geeft op de meest gestelde vragen naar aanleiding van de explosie.

Op deze website kun je een aantal foto's en filmpjes terugvinden van kort na de explosie.

[View the story "Electrabel" on Storify]