De hele ochtend ging het gerucht: gaat Waylon opnieuw voor Nederland naar het songfestival? Een video van AVROTROS leek daar vanmorgen duidelijke aanwijzingen voor te geven. De artiest die in 2018 naar Lissabon gaat is daarin niet duidelijk met zijn gezicht te zien, maar we zien wel z’n getattoeëerde armen, zijn horloge aan de rechterpols, zijn gitaren én… zijn hoed! Ook zijn er verwijzingen naar The Voice, waar hij jurylid is. Het kon er dus maar één zijn.

Dat betekent dat we de meest succesvolle Nederlandse songfestivalartiest sinds winnaar Teach-In opnieuw afvaardigen. Waylon werd in 2014 met The Common Linnets (samen met Ilse de Lange) tweede met het nummer 'Calm After The Storm'.

De organiserende omroep AVROTROS hield zich de hele ochtend stil, in hoop op en hoop 'buzz', maar uiteindelijk kwam er dan een tweet vanuit het officiële songfestival account dat het inderdaad om Waylon gaat!  

Wanneer het liedje bekend wordt gemaakt is niet duidelijk, waarschijnlijk zal dit in het voorjaar gebeuren. Waylon gaat een nummer schrijven met het festival in zijn achterhoofd. Hij wil met het beste liedje gaan en staat daarom ook open voor nummers van andere songwriters, zo meldt RTL Boulevard-journalist Aran Bade op Twitter.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.