Op 10 mei bereikte werkgroep Nouwen, gelanceerd door minister Peijs van Verkeer, een akkoord over de in te voeren kilometerheffing. Velen vragen zich af wat het dagelijkse ritje naar het werk nu eigenlijk gaat kosten.

Vooral het westen van ons land heeft vrijwel dagelijks te maken met lange files. Meestal gaat het om dezelfde plekken. Om de files te laten verdwijnen kunnen twee dingen gedaan worden: asfalt aanleggen of er voor zorgen dat de weg beter wordt gebruikt. Dat laatste kan door de automobilist meer te laten betalen voor het gebruik van de weg als het drukker wordt op dat gedeelte. Bijvoorbeeld tussen zeven en negen uur in de ochtend. Afhankelijk van tijdstip, drukte en gevolgen voor het milieu zou dat tussen de 5,5 en de 22 cent per kilometer moeten gaan kosten.

Duurder of niet?

Diverse instanties zijn dagelijks aan het rekenen wat de in te voeren kilometerheffing gaat kosten voor de automobilist en proberen uit te zoeken of u nu duurder uit zal zijn of niet. Niemand lijkt het echter nog te weten. Het Centraal Planbureau rekende het voor u uit.

Discussie ligt op straat

Nouwen, oud-directeur van de ANWB, gaat de plannen voor de kilometerheffing volgende week donderdag overhandigen aan minister Peijs. Zestien organisaties hebben erover meegepraat. Er is dan wel een voorstel, maar de partijen zijn het er echter nog niet allemaal over eens. Nog voordat de minister het in handen heeft, ligt de discussie al op straat. Komt het ooit goed met de files en niet te vergeten, met de luchtkwaliteit in ons land?