De ex-vriendin van de vorig jaar vermoorde Martin Durham wordt op een opvallende manier regelmatig aan de moord op hem herinnerd. De papegaai van de vermoorde man herhaalt namelijk tussen alle koppiekrauws regelmatig de laatste woorden van Martin; ‘Don’t Fucking shoot!’.

De lugubere uitspraak van de papegaai zorgt er nu voor dat de moordzaak in een ander licht komt te staan. Tot nu werd gedacht dat Martin en zijn nieuwe vrouw (die in het hoofd was geschoten) beide slachtoffer werden van een schietpartij. Maar papegaai Buddy blijft telkens een ruzie herhalen tussen een man en een vrouw die eindigt met ‘Don’t fucking shoot’.

Inmiddels is de politie gevraagd of de papegaai als getuige mag worden gehoord. Want zowel de ex-vriendin als de ouders van de man denken dat zijn vrouw hem heeft vermoord en dat ze zichzelf daarna door haar hoofd heeft geschoten.  

Maar een advocaat zegt tegen de Washington Post dat het onwaarschijnlijk is dat papegaai Buddy echt in het getuigenbankje plaats zal nemen. "Zolang niet is vast te stellen hoe de papegaai aan zijn uitspraken komt, kunnen we niet uitsluiten dat hij het op tv heeft gehoord."