Vandaag is het precies 100 jaar geleden dat Wim Sonneveld werd geboren. Dat wordt gevierd: er wordt vandaag een Amsterdamse brug naar hem vernoemd, theater Carré werkt aan een groot Wim Sonneveld-gala en AVROTROS pakt uit met een vierdelige reeks over zijn leven

Wie kent Sonneveld niet als de man van 'Het Dorp', 'Catootje' en 'Aan de Amsterdamse Grachten'? Samen met Toon Hermans en Wim Kan wordt Sonneveld beschouwd als 'De Grote Drie van het Nederlands cabaret'.

Voor zijn honderdjarige ‘jubileum’ liggen er vanaf vandaag ook twee bijzondere boeken in de winkels: "Wat leefden wij eenvoudig toen", geschreven door zijn inmiddels 97-jarige broer Jan Sonneveld en zijn neef René, en de gebundelde liefdesbrieven van Wim Sonneveld aan zijn partner Friso Wiegersma, die Sonneveld schreef toen hij tussen 1955 en 1958 zijn geluk in Hollywood ging beproeven: "Niemand dan wij".

In EenVandaag spreken we met neef René Sonneveld over zijn getalenteerde fijnbesnaarde oom, die avond aan avond volle zalen wist te betoveren, maar daar uiteindelijk een hoge prijs voor betaalde.  

Ook spreken we met Daan Bartels, die wandelingen organiseert langs de plekken die voor Wim Sonneveld belangrijk zijn geweest en kan uitleggen waarom een lied als 'Het Dorp' ook anno 2017 nog de harten van mensen raakt en veelvuldig gecoverd wordt door zangers als Guus Meeuwis, Glennis Grace en André van Duin.