V&D heeft het nieuwe jaar net niet gehaald. Het bedrijf is vandaag officieel failliet verklaard en dat is niet zomaar. Dit zijn de 3 belangrijkste redenen waarom V&D 2016 niet mocht halen:

#1

Het faillissement maakt de kans op een snelle doorstart groter. Kopers willen met een schone lei kunnen beginnen. Daarom is het belangrijk dat alle ballast uit het verleden zo snel mogelijk wordt weggestreept. Nu de schulden weg zijn en een nieuwe eigenaar geen rekening meer hoeft te houden met duur personeel en andere verplichtingen is het bedrijf veel interessanter en de kans op een succesvolle doorstart groter.

#2

Nog een paar dagen doormodderen was simpelweg geen optie. De bewindvoerders hadden de afgelopen dagen de onmogelijke opdracht om de winkels open te houden en tegelijkertijd te voorkomen dat de schulden teveel toenemen. Maar met leveranciers die geld willen zien en winkels die verlies blijven draaien konden de bewindvoerders geen dag langer wachten met het aanvragen van het faillissement.

#3

De voorjaarscollectie van V&D staat op een kade in Shanghai. Zolang er niet betaald wordt weigert de producent de kleding te verschepen. Als er niet snel een doorstart komt zal de voorjaarscollectie verkocht worden aan de hoogste bieder. Haast is dus geboden om dat te voorkomen.

Bekijk ook onderstaande reportage die EenVandaag eerder maakte over het dreigende faillisement van V&D: