Het is december, dus vliegen voor- en tegenstanders van vuurwerk elkaar weer in de haren. Een algemeen vuurwerkverbod, daar lijkt Nederland nog niet klaar voor. Wel nemen dit jaar meer gemeenten maatregelen om de overlast te beperken.

In Vlaardingen hebben ze al ervaring met een verbod. Het afsteken van vuurwerk in het centrum was daar vorig jaar ook al verboden. Heeft dat gewerkt? En wie draait er eigenlijk op voor de handhaving van het verbod?

In EenVandaag een gesprek met de veiligheidsmanager van de gemeente Vlaardingen en de voorzitter van de winkeliersverenging. Verder spreken we met verkopers van siervuurwerk.

En hoe denkt het EenVandaag Opiniepanel over een vuurwerkverbod? In de uitzending de resultaten van onze peiling over dit onderwerp.

In Radio EenVandaag wordt de stelling 'een vuurwerkshow in plaats van zelf afsteken' besproken door drie panelleden van het EenVandaag opiniepanel en het Jongerenpanel.

In april werd al bekend dat Hilversum de eerste grote gemeente met een vuurwerkverbod is. EenVandaag maakte daar toen een reportage over.

Kijk hier de reportage van 24 april terug.