Erachter komen dat je zwanger bent, is voor veel vrouwen een onvergetelijk moment. Hoewel deze ontdekkingen het hele jaar voorkomen, is er één dag waarop veel vrouwen tegelijkertijd uitvinden dat er een baby in hun buik groeit: op Discovery Day.

Volgens Engelse onderzoekers wordt de dag na Nieuwjaar door veel stellen gebruikt om een kindje te maken. 2 januari is ook wel omgedoopt tot ‘babymaking day’. Als dat lukt, kom je daar dus zo’n twee weken later achter, bijvoorbeeld door een zwangerschapstest.  

16 keer testen

Gemiddeld doen vrouwen zes keer de test over, om te kijken of er twee blauwe lijntjes verschijnen. 62% van de vrouwen gaat maar door met testen, ook nadat ze al lang een positief resultaat hebben gezien. Eén op de twintig vrouwen doet de test zelfs zestien keer.

Toch zijn er ook vrouwen die op een andere manier kijken of ze zwanger zijn. Sommige vrouwen kijken of ze zwanger zijn door tandpasta in een potje te doen en daar in te plassen. Zwanger? Dan verkleurt het mengsel. Of door chloor en urine van een zwangere vrouw te mengen, dat zou gaan schuimen.

‘Ik ben zwanger!’

Als de zwangerschap een feit is, wachten steeds minder mensen met het delen van het nieuws. De aloude periode van drie maanden, daar houdt bijna niemand zich nog aan (26%). Meer dan 50% van de ondervraagden vertelt onmiddellijk dat ze een kindje verwachten. De rest wacht gemiddeld zeven weken tot iedereen het mag weten.

Daarin speelt sociale media een belangrijke rol: 3 van de 5 zwangerschappen wordt tegenwoordig bekendgemaakt via sociale media. Vooral via Snapchat en WhatsApp, maar ook via Facebook en Instagram.