Dat het oppassen is voor de media om #MeToo-verhalen te publiceren blijkt wel uit een verhaal van de Washington Post vandaag. De Amerikaanse krant heeft namelijk een vrouw ontmaskerd die de krant in diskrediet wilde brengen met een valse seksclaim over de Republikeinse senator Roy Moore. De vrouw zei dat Moore haar op haar vijftiende heeft misbruikt.

Maar de verslaggevers van de krant kwamen er achter dat de vrouw loog. Volgens de krant werkte ze waarschijnlijk samen met Project Veritas, een organisatie die 'linkse instituten', zoals verschillende nieuwsmedia, onderuit wil halen door valse verhalen te verspreiden. Verslaggevers van de krant zagen haar het kantoor van die organisatie binnenlopen en ontdekten een GoFundMe-pagina van de vrouw waarop zij geld inzamelde voor een verhuizing naar New York. Ze wilde daar bij een media-organisatie werken die 'het bedrog van grote media' wil bestrijden. Ook had de organisatie begin dit jaar een vacature openstaan voor undercover verslaggevers.

The Washington Post heeft eerder over aantijgingen tegen Moore bericht. De Republikein wordt door vijf vrouwen beschuldigd van misbruik toen zij minderjarig waren en Moore begin dertig was. De vrouw en Project Veritas hadden vermoedelijk als doel om met haar valse verhaal ook de verhalen van de andere vijf vrouw ongeloofwaardig te doen lijken.

De vrouw werd door een verslaggeefster van de krant geconfronteerd met haar leugens, waarna ze de krant verder niet meer te woord wilde staan.