Een 25-jarige vrouw in Friesland wordt verdacht van de moord op meerdere van haar eigen baby's. De technische recherche heeft donderdag in de woning en de tuin van de vrouw in de Van Eedenstraat in het Friese Nij Beets uitgebreid onderzoek gedaan, meldt de regionale nieuwssite Waldnet.

De politie startte het onderzoek naar de 25-jarige vrouw uit Nij Beets na een tip uit haar naaste omgeving. De vrouw, die wordt verdacht van het doden van ten minste drie baby's, stelde tegenover de politie in eerste instantie dat zij drie kinderen ter adoptie had weggegeven.

Hiervoor kon de vrouw echter geen documenten overleggen. Later verklaarde zij tegenover de politie dat zij de drie kinderen zou hebben gedood. Zij had de drie lichamen afzonderlijk verstopt in drie koffers op zolder. Deze trof de politie donderdagavond aan tijdens onderzoek in het huis van de ouders van de vrouw.

Geschokt

Het dorp Nij Beets is ,,zeer geschokt'' over het nieuws van de babymoorden. Dat stelde burgemeester Francisca Ravestein van de gemeente Opsterland, waar het dorp onder valt, vrijdag tijdens een persconferentie.

Het dorp in het oosten van de provincie Friesland telt 1700 inwoners. De gemeente heeft zaterdagmiddag een bijeenkomst belegd voor dorpsbewoners. Hier zullen hulpverlening, politie en justitie aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

De gemeente stuurt de bewoners van Nij Beets vrijdagavond een uitnodiging voor deze bijeenkomst.

Vrouw verdacht van moord op meerdere baby's