Een 37-jarige vrouw is gewond geraakt nadat haar ex-partner een bijtende vloeistof over haar heen spoot. De man stalkte haar al enige tijd. Het schokkende voorval gebeurde maandagmiddag in Oisterwijk voor de school van de dochter van de vrouw.

Zij stond daar te wachten tot haar dochter uit school kwam. Haar vroegere partner probeerde de autodeur te openen. Dat lukte niet. Toen de vrouw haar raam omlaag draaide viel de man haar aan met een bijtende stof.

Ze begreep niet meteen wat er gebeurde, maar de vloeistof drong al snel door haar kleren, vertelt de politie. “Ze voelde een brandende pijn”, zegt een politiewoordvoerder Eric Passchier. “Ze liep brandwonden op, vooral aan haar benen en in lichtere mate in haar gezicht.”

Haar kind heeft niet gezien hoe het gebeurde, andere ouders zagen het wel. De vrouw is zelf naar de huisarts gegaan. De politie wil niet al te veel zeggen over de verdachte. De man is dinsdagmiddag aangehouden in Breda. 

 

Of het tot vervolging komt is nog onzeker, zegt Marijke Malsch. Uit haar werk als onderzoeker en stalkingsdeskundige weet ze hoe lastig het is om stalkers aan te pakken. Ruim de helft van de stalkers gaat na veroordeling opnieuw in de fout.