Sinds de val van Saddam Hussein zijn bijna 300 mensen in Irak gegijzeld. Veel van hen overleefden het niet. Maar een aantal wist te ontsnappen of werd, na lang onderhandelen, vrijgelaten. In TweeVandaag een reportage met die vrijgekomen gijzelaars en gesprekken met nabestaanden over hoop, die uiteindelijk leidde tot niets.

Description (70 chars)

Iedereen kent waarschijnlijk de beelden van smekende gijzelaars in paniek, met op de achtergrond een aantal tot de tanden gewapende terroristen, die heel erg duidelijk maken dat ze niet zullen schromen hun gijzelaar te doden. WEGENS RECHTEN MAG DIT ITEM HELAAS NIET ONLINE WORDEN VERTOOND. MEER INFORMATIE IS TE VINDEN OP DE WEBSITE VAN BBC PANORAMA.

Shockeren

De video’s spelen inmiddels hun eigen, macabere rol in de oorlog in Irak. Ze worden gemaakt en uitgezonden om de internationale opinie te beïnvloeden, te shockeren en om er uiteindelijk voor te zorgen dat de internationale troepenmacht zich terugtrekt uit Irak.

Niet online

Helaas kunnen wij deze reportage, die afkomstig is van BBC, niet online aanbieden, de rechten liggen niet bij TweeVandaag.

Vrijgekomen gijzelaars in Irak

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.