Was de koning donderdag nog in Tilburg, vrijdag gaan de festiviteiten nog even door. Koning Willem-Alexander heeft honderdvijftig mensen uitgenodigd voor een verjaardagsdiner. De genodigden zijn allemaal op 27 april jarig en vieren dit jaar ook een kroonjaar. 

Dit diner gaat plaatsvinden in het Paleis op de Dam in Amsterdam. Er zullen optredens zijn en om 21.45 uur is er een fotomoment met de jarigen op De Dam. De koning heeft een uitnodiging verstuurd met onderstaand filmpje. 11.493 mensen reageerden, via loting werden de 150 genodigden geselecteerd.

Miranda Bourgonje uit Beuningen en Danielle van Wanrooij uit Rosmalen zijn twee van de gelukkigen. Bourgonje is een van de vijftig genodigden die net als de koning 50 wordt dit jaar. Van Wanrooij wordt veertig. Allebei hebben ze er weleens over gedacht om contact te zoeken met de koning over hun gedeelde verjaardag, dus ze zijn verheugd dat de koning nu zelf met het initiatief kwam.

Bij zo’n diner hoort natuurlijk galakleding, dus beide dames zijn de afgelopen weken druk bezig geweest om de juiste outfit te vinden. Voor Bourgonje een hele tour, want ze is eigenlijk helemaal niet gewend om jurken te dragen. EenVandaag ging met hen mee op zoek naar een jurk en sprak met hen over hun verwachtingen voor het diner. Donderdagavond in de uitzending.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.