Door de voorgenomen degradatie van FC Twente naar de Jupiler League is het bestaan van de club erg onzeker geworden. Er moeten snel grote vragen beantwoord worden. Wat doen seizoenskaarthouders en sponsors? Kan de club de belangrijkste spelers verkopen? Wat blijft er over van de televisiegelden? 

Jan Gerittsen zit bij de ledenvereniging van de club, die is opgericht om actief met leden en sponsoren te werken aan een gezonde club. Hij denkt dat FC Twente de klap misschien niet te boven komt: “Televisierechten vallen weg en het is onduidelijk wat dit betekent voor de spelers, kunnen zij gratis vertrekken? Dat moeten we nu uitzoeken.”

Ook sporteconoom Ruud Koning voorziet in eerste instantie zware tijden voor de club: “Het is altijd de vraag of supporters en sponsors blijven komen. Als de huidige selectie bij elkaar blijft, dan worden de loonlasten ondragelijk.” Toch ziet hij het niet helemaal hopeloos in voor de Tukkers: “Na de afgelopen jaren is dit ook een kans om totaal schoon schip te maken, daarnaast is de club groot genoeg in de regio om op steun te blijven rekenen."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.