Landbouworganisatie LTO Nederland schat dat de komende tijd misschien wel enkele miljoenen met fipronil besmette kippen geruimd zullen worden. Bovenop de ruim 300.000 kippen die inmiddels vergast zijn. Er zijn er inmiddels al 300.000 vergast. 

Een groot en internationaal voedselschandaal dat aan vele dieren het leven kost: het gebeurt vaker. Het deed ons denken aan de MPA-affaire van 2002, toen varkensvoer besmet was met het hormoon MPA. Tienduizenden varkens moesten naar de slacht.

De Boze Beesten Bus

Dierenactiviste Dafne Westerhof van Het Beloofde Varkensland was destijds zeer begaan met het lot van de varkens. Met de Boze Beesten Bus trok zij verkleed als boos varken door het land. 

Is er tegenwoordig iets veranderd in hoe er met dieren wordt omgesprongen in dit soort voedselschandalen? En haalt Westerhof de Boze Beesten Bus weer van stal voor de miljoenen kippenlevens die nu op het spel staan? In EenVandaag vertelt Dafne Westerhof over de supermarkten die het hormoonvlees niet in de schappen wilde, de consument die het evenmin wilde eten, en de 50.000 varkens die werden verspild.