De VN wil dat de intimidatie van onderzoekster Verene Shepherd stopt. Die oproep staat in de blog van de VN. De VN-onderzoekster kwam in het nieuws nadat ze in EenVandaag verklaarde dat het Sinterklaasfeest een terugkeer is naar slavernij. 

In de blog staat dat er veel reactie is geweest op de uitspraken van Shepherd. Over de rol van Shepherd staat in de blog dat de speciale experts op het gebied van mensenrechten op vrijwillige basis voor de VN werken. Ze maken geen deel uit van het personeel en ontvangen geen salaris.Shepherd is voorzitter van de commissie die onderzoek doet naar Zwarte Piet.

De VN stelt dat de debatten rond de thema’s die deze onderzoekers aansnijden misschien stevig zijn, maar dat dit niet moet betekenen dat zij aangevallen worden op hun persoonlijke integriteit of te maken krijgen met pesterijen, zoals in dit geval gebeurt is.

EenVandaag had dinsdag een uitzending over de uitspraken van Shepherd. Kijk deze hieronder terug. Luister het interview met Shepherd rechtsboven op deze pagina terug.

'Zwarte Piet terugkeer naar slavernij en moet stoppen'