Tim Roelofs (20) uit Bemmel is het nieuwe gezicht van JijVandaag, voorheen het 1V Jongerenpanel. Met zijn skateboard en vlogcamera reist Tim door het land, op zoek naar spannende nieuwsverhalen.

In JijVandaag doen meer dan 5.000 jongeren tussen de 12 en 24 jaar wekelijks mee aan onderzoeken over actuele thema’s. Ze geven hun mening, delen hun ervaringen en stellen hun vragen bij het nieuws. Samen bepalen zij waar Tim over vlogt.

  • Meedoen? Meld je hier aan.

Iedere dinsdag en vrijdag publiceert Tim om 16:00 een nieuwe video op zijn YouTube-kanaal TimVandaag.

 

JijVandaag

Elke week kunnen de duizenden jongeren van JijVandaag hun mening geven over actuele thema’s. De uitslagen van deze onderzoeken vormen de basis voor Tim’s vlogs. JijVandaag is onderdeel van het AVROTROS-programma EenVandaag. Peter Kwee, adjunct-hoofdredacteur, is verheugd met de komst van Tim: ‘EenVandaag maakt nieuws en actualiteiten toegankelijk voor een breed publiek; op televisie, radio en online. Jongeren zijn daarbij een moeilijke doelgroep om te bereiken. Met de komst van Tim proberen we nieuws en actualiteiten ook voor hen aantrekkelijk te maken'.

Tim Roelofs

Tim is 20 jaar en groeide op op een boerderij in het Gelderse Bemmel. Tijdens zijn opleiding Media Design in Nijmegen werkte hij onder andere voor de YouTube-kanalen StukTV en Ponkers. Tim is ervan overtuigd dat hij iets kan toevoegen aan een professionele nieuwsorganisatie. Over zijn werk bij EenVandaag zegt hij: ‘Ik vind het supercool dat ik op zo’n grote redactie mag werken en hier toch volledig mijn eigen ding mag doen.'

Eerste video

In de eerste vlog duikt Tim in de wereld van studentenkamers. De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) meent dat veel uitwonende studenten te veel huur betalen, terwijl slechts 22 procent van de ondervraagde studenten van JijVandaag dit probleem herkennen. Hoe komt dat? Tim reist in zijn vlog door studentensteden Utrecht, Wageningen en Den Bosch met de vraag: wat voor studentenkamer kun je krijgen voor 400 euro?

Benieuwd naar Tims eerste vlog? Klik dan hier!

Snapchat: TimVandaag

Instagram: timvandaag1v

Facebook: JijVandaag

Twitter: @jijvandaag

(foto: Benjamin Kamps)