De loterij winnen? Een wereldreis maken? Wat maakt nou echt gelukkig?

Time Magazine zet vier dingen op een rij waarvan volgens hen wetenschappelijk bewezen is dat het ons gelukkiger maakt. Deze vier dingen zijn verbazingwekkend simpel om te doen. In het kort:

1. Glimlachen

Door te glimlachen gebruik je je ‘geluksspier’, de “orbicularis oculi”. Dit is de spier rond je ogen die aangespannen wordt als je een grote, echte glimlach geeft. Het aanspannen van deze spier zorgt ervoor dat je je beter voelt en vermindert eventuele stressgevoelens.

2. Lachen

Sowieso is lachen goed voor je. Het zorgt voor betere onderhandelingen, voor meer geflirt en het voorkomt relatieproblemen. Sterker nog, als je niet samen lacht kan dit het einde betekenen van je huwelijk.

3. Aanraken

Andere mensen aanraken is essentieel voor de communicatie en voor ons geluk. Door aanraking kun je anderen laten weten hoe je je voelt zonder iets te zeggen en ga je samen een beter en hechter team vormen.

4. Plaag je geliefde

Stellen die elkaar liefdevol plagen zijn gelukkiger en blijven ook langer bijelkaar. Door plagende opmerkingen te maken kun je laten weten dat je het ergens niet mee eens bent, maar dat het niet erg is omdat je nog steeds van diegene houdt.