Goed nieuws voor lekkerbekken. Verzadigde vetten zijn namelijk helemaal niet zo slecht als we jarenlang hebben gedacht. Dat blijkt uit twee verschillende Amerikaanse onderzoeken die deze week zijn gepresenteerd.

Decennialang werd gedacht dat onverzadigde vetten beter zijn dan verzadigde vetten. Zo helpt het je cholesterol omlaag te brengen. Maar uit een van de nieuwe onderzoeken blijkt nu dat hoe meer je cholesterol daalt door het eten van onverzadigde vetten, hoe eerder je ook dood gaat!

Het opvallende is dat de onderzoeksgegevens meer dan veertig jaar in de kelder bij een onderzoeker thuis heeft gelegen, schrijft The New York Times. Het onderzoek werd begin jaren 70 uitgevoerd op patiënten van staatsziekenhuizen en inrichtingen. Maar de opzienbarende resultaten ervan werden nu pas geanalyseerd.

Uit het andere gepresenteerde onderzoek blijkt dat mensen die melkproducten nemen met hogere vetpercentages (dus vol in plaats van mager) minder kans maken op diabetes. Dus neem maar een lekkere hamburger vanavond met een glas volle melk!