Het Ben Oude NijHuis, het zorgcentrum van Omroep MAX-baas Jan Slagter, heeft veel van de eerdere kritiekpunten van de Inspectie opgelost of verbeterd.

Dat blijkt uit een onlangs verschenen rapport over een bezoek van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) aan het tehuis. Het betrof een vervolgbezoek nadat de toezichthouder vorig jaar constateerde dat het Ben Oude NijHuis op zeven van de tien getoetste normen "grotendeels niet voldeed".

Bekijk hier onze tv-reportage over het zorgcentrum van september 2019

Grote vooruitgang geboekt

Nu is de zorg in het Ben Oude NijHuis grotendeels op orde. Op vijf van de zeven normen waar het zorgcentrum onvoldoende scoorde is grote vooruitgang geboekt.

Waar de IGJ vorig jaar bijvoorbeeld kritisch was over de medicatieveiligheid, voldoet het tehuis nu volledig aan de norm. Ook zijn er in het Ben Oude NijHuis voldoende deskundige zorgverleners beschikbaar en is het management de kwaliteit van zorg beter gaan bewaken.

Lees ook

Inspectie is nog ontevreden over zorgplannen

Op twee normen is geen vooruitgang geboekt. Zo is de inspectie nog ontevreden over de zorgplannen die voor bewoners worden opgesteld. Deze zijn "te summier" en ook is niet altijd duidelijk wat zorgverleners bij bepaalde bewoners moet doen.

Ook de verslaglegging in de cliëntdossiers schiet nog tekort. Zo worden "risico's beperkt uitgewerkt in doelen en acties" en te algemeen en niet op de individuele cliënt geschreven.

Op 9 punten beste score

In totaal voldoet het Ben Oude NijHuis aan elf van de dertien onderzochte normen. Op negen punten haalt het zorgcentrum zelfs de best denkbare score ("voldoet aan de norm, de inspectie ziet alleen maar positieve punten").

De Inspectie is lovend over de verbeteringen die zijn bereikt. "Ten opzichte van het vorige bezoek ziet de inspectie dat Ben Oude NijHuis meer gericht is op het structureel verbeteren van de zorg."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.