Maandag worden in Egypte parlementsverkiezingen gehouden. Het zijn de eerste verkiezingen sinds de val van president Mubarak, nu negen maanden geleden. De afgelopen week werd duidelijk dat veel Egyptenaren gefrustreerd zijn over de manier waarop het leger het land sindsdien regeert.

Er vonden de heftigste rellen plaats sinds begin dit jaar. Maar hoe denken de Egyptenaren die niet op het Tahrirplein demonstreerden over de situatie in hun land na Mubarak? EenVandaag portretteerde tijdens de volksopstand een glasblazer, een jongen die in opdracht van pro-Mubarak-aanhangers het plein bestormde met zijn paard en een gezin dat tijdens de revolutie een zoon verloor in het geweld. Hoe is het nu met hen? Negen maanden na de val van Mubarak lijkt het erop dat de Egyptische revolutie vooral verliezers kent.

Verliezers van de revolutie

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.