Er wordt uiteraard veel getwitterd over het besluit van de FBI om Hillary Clinton verder niet te vervolgen vanwege de nieuw opgedoken e-mails. 

Donald Trump is not amused, maar in buurland Mexico haalt men opgelucht adem. De Mexicaanse peso schoot na het nieuws direct met 2,25 procent omhoog, naar 18.584 per dollar. In Mexico maakt men zich namelijk erg zorgen om een eventuele overwinning van Donald Trump, omdat zijn anti-Mexico politiek funest zou zijn voor de Mexicaanse economie.

Canada

In Canada maakt men zich op voor de eventuele komst van al die Amerikanen die zeggen te zullen emigreren zodra Trump heeft gewonnen. Canada is net als Mexico niet Trump-gezind; uit een nieuw onderzoek door Global News Ipsos blijkt dat maar liefst 80% van Canadezen hoopt dat Hillary de nieuwe president wordt.

Om de zuiderburen een hart onder de riem te steken hebben de Canadezen een video opgenomen om de Amerikanen te vertellen dat America niet ‘Great again’ hoeft te worden gemaakt, omdat het al great is!

En dan de rest van de wereld, of eigenlijk ook een buurland als je de maritieme grenzen meerekent, namelijk Rusland.

Rusland

In Rusland lijkt men wél meer op de hand te zijn van Donald Trump. Een filmpje van Vladimir Zjirinovski wordt veel gedeeld op Twitter. In een interview met de BBC heeft de politieke leider van de Russische LDPR partij een hele duidelijke boodschap voor Hillary Clinton.