Dankzij een DNA-hit is een verdachte in beeld gekomen in de zaak omtrent de dood van Els Borst, zo meldt het arrondissementsparket Midden-Nederland. De verdachte is een 38-jarige Rotterdammer die sinds 12 januari vastzit als verdachte in een moordzaak in Rotterdam.

In het onderzoek naar de moordzaak in Rotterdam is bij de verdachte DNA afgenomen om het DNA-profiel van de man vast te stellen. Het zou gaan om Bart van U., die verdacht wordt van de moord op zijn zus. Het profiel bleek te matchen met het DNA dat is gevonden in de woning van mevrouw Borst. 

De minister van Staat werd in februari 2014 in de garage van haar woning aan de Ruysdaellaan (locatie) in Bilthoven aangetroffen met letsel op haar lichaam. Ze liep de verwondingen op door een misdrijf. 

Het weekblad Elsevier meldt dat Van U. in 2011 was veroordeeld wegens ongeoorloofd wapenbezit. Bij zijn arrestatie droeg hij messen en een wapen bij zich en droeg een kogelvrij vest. In de rechtszaak werd toen het vermoeden uitgesproken dat Van Urk een 'ernstige bedreiging' voor de samenleving kon zijn, aldus Elsevier.