De politie van Massachusetts zoekt vrijdag in Watertown, een voorstad van Boston, van deur tot deur en van straat tot straat naar een mogelijke tweede verdachte van de aanslag bij de marathon van Boston. 'We geloven dat dit een terrorist is en dat deze man hier is om mensen te doden', zei commissiris Ed Davis van de politie van Boston.

Een andere verdachte is na een schietpartij met de politie zwaar gewond geraakt en later in een ziekenhuis overleden. De politie kwam in Watertown in actie nadat een agent was doodgeschoten bij het Massachusetts Institute of Technology in Cambridge.

Donderdagavond (lokale tijd) werd een politieagent doodgeschoten op de campus van Massachusetts Institute of Technology in Cambridge. Een politiemacht ging op jacht naar de dader. Kort daarop kwamen meldingen binnen van schoten en explosies in het naburige Watertown, dat ook niet ver van Boston ligt.

Straks in EenVandaag onder meer Amerikakenner Paul Brill en een studente die in Boston woont en de afgelopen dagen alles van dichtbij meemaakte.

Lees ook