Een stresstest voor de formatie. Week 22 van de onderhandelingen voor een nieuw kabinet zette de verhoudingen tussen de onderhandelaars meer dan ooit op scherp. Het Algemeen Dagblad kwam maar liefst drie dagen op rij met lekken uit de formatie. Een concepttekst van het regeerakkoord belandde regelrecht in de grootste krant van het land. 

De irritatie nam hierdoor bij de onderhandelaars toe. Pechtold hield zijn mond dicht, Segers was boos, informateur Zalm vond het 'heel vervelend allemaal' en Rutte feliciteerde op cynische wijze het Algemeen Dagblad. 

Eén ding is zeker: de sfeer aan tafel kan beter. Zeker omdat de persoonlijke verhoudingen belangrijk zijn, maar de mannen onderling wellicht minder goed met elkaar op kunnen schieten dan ze voor het oog van de camera willen doen voorkomen.

Minister Kamp denkt dat deze formatie tot het einde toe spannend blijft, en Edith Schippers merkte dat het met vier partijen een stuk moeizamer onderhandelen is dan met de twee van het huidige kabinet bestaande uit VVD en PvdA. Politiek commentator Kees Boonman laat zijn licht schijnen over de formatie, de onderlinge verhoudingen en dit mogelijke 'vechtkabinet'.