Het klinkt tegenstrijdig, maar #VaarwelTwitter’ was trending. De reden is een artikel op NRC.nl, waarin verschillende BN-ers zijn geïnterviewd over hun keuze om te stoppen met Twitter. 

Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling, verwoordt heel goed waarom ze vorig jaar (tijdelijk) met Twitter stopte. Middenin de vluchtelingencrisis kreeg ze tweets waarin ze werd uitgescholden voor een domme, naïeve trut, ze werd NSB-er genoemd, haar dochtertje werd bedreigd. Ceelen: ‘Ik laat het riool aan de ratten. Ik ga toch ook niet naar een café waar mensen me zullen uitschelden?’

En ze is niet de enige die Twitter vaarwel heeft gezegd. Ook cabaretier Sanne Wallis de Vries, oud-politicus Femke Halsema en hoofdredacteur van het NOS Journaal Marcel Gelauff zijn ermee gestopt. 

Dan kun je je beter bezig houden met Facebook. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat je daar gelukkig van kan worden. Onderzoekers hebben gedurende drie maanden een grote groep Facebookgebruikers gevolgd en gemonitord hoe gelukkig of eenzaam ze zijn. En wat blijkt? Als je minstens zestig leuke comments per maand krijgt van mensen die dichtbij je staan, dan maakt dat je net zo gelukkig als wanneer je gaat trouwen of een kind krijgt.