Ze gaan hoopvol van de ene naar de andere bruidswinkel om een mooie trouwjurk te vinden. Maar de vrouwen ‘met een maatje meer’  eindigen nogal eens verdrietig en teleurgesteld in Lelystad.  Bij de bruidswinkel voor  grote maten. De enige in Nederland.

Eigenaar Evelien Vredeveldt  ziet de gefrustreerde bruid dan in korte tijd opfleuren door de grote collectie.Er hangen zo’n 150 bruidsjurken, van maat 44 tot en met 70. “Of je nou maatje 38 of 58 hebt, elke bruid heeft recht op de mooiste dag van haar leven. Daar heeft een maat echt niks mee te maken.”

Vredeveldt leidt ons rond in haar winkel. Het is eigenlijk een loods op een industrieterrein, maar binnen draait alles om de ultieme droom van de vrouw die gaat trouwen: lingerie, sieraden, jurken, voiles, schoenen. En op tafel een schaal met roze petit-fours.

Sinds kort is er ook een afdeling voor de zware man. Tot  maat 80. Met accessoires.. Dochter Maxine, 20, is model en showt de creaties uit de winkel.“Ik heb er totaal geen moeite mee om mezelf te tonen aan de buitenwereld. Ik ben blij hoe ik  eruit zie.”

Zowel moeder als dochter hebben obesitas. Zij merken dat klanten het fijn vinden dat “wij ook een maatje meer hebben. Als maatje 36 je advies geeft komt het soms niet geloofwaardig over.”