Op 30 april worden Willem Alexander en Maxima koning en koningin van Nederland. Vanavond nemen Jetty Mathurin, Jeroen van Merwijk, Francine Oomen en Annet Schaap het voortouw in de uitzending. Zij delen hun toekomstdroom voor het koningspaar en voor Nederland.

Jetty Mathurin, presentatrice en cabaretière, van Surinaamse afkomst hoopt dat Willem Alexander een leeftijdsloze maatschappij kan creëren, waarin jongeren leren van ouderen en andersom. Jeroen van Merwijk, Nederlands cabaretier, droomt van een beter klimaat en schrijfster Francine Oomen droomt van een Nederland waarin iedereen zijn eigen kinderen naar bed brengt en voorleest. Grotere boodschap van Oomen is dat Nederlanders altijd bij zichzelf moeten blijven en zich niet moeten laten beïnvloeden door wat anderen denken.

Ook delen Marianne Vos, topwielrenster, en Jan Terlouw, schrijver en voormalig politicus D66, hun dromen met EenVandaag. Vos wil graag de Olympische Spelen naar Nederland te halen en Terlouw wil dat Willem Alexander, als koning, zijn mening publiekelijk mag uitdragen.

   

De koningsdroom van Francine Oomen en Annette Schaap - ©

De droom van Jetty Mathurin

Beelden Jetty Mathurin

De volledige droom van Jeroen van Merwijk