De ramp met de Hindenburg spreekt velen nog steeds tot de verbeelding. Zo sterk zelfs dat een stukje van de wrakstukken van de zeppelin nu een recordbedrag heeft opgebracht op een veiling. Een klein stukje canvas van de Hindenburg is voor ruim 36.000 dollar van de hand gegaan op een veiling in Boston.

Het gaat om een klein stukje canvas van 12,7 x 15,9 cm, waarvan de waarde was ingeschat op ‘slechts’ 5000 dollar. Maar het bleek een vrij uniek stukje canvas te zijn omdat die niet grijs was, zoals de andere overblijfselen die bewaard zijn gebleven, maar rood. Waarschijnlijk kwam dit stukje uit het staartstuk van het luchtvaartuig, uit één van de gigantische Nazi-vlaggen die daar op gedrukt waren.

Ziekenhuiskosten

Het stuk is direct na de ramp opgeraapt door een 14-jarig meisje wiens vader op de Marinebasis in Lakehurst, N.J. werkte, waar de Hindenburg op 6 mei 1937 in brand vloog. Zij was daar aanwezig om snoep en sigaretten te verkopen. Ze overleed 10 jaar geleden op 85-jarige leeftijd. Haar nakomelingen hebben het stukje geschiedenis nu laten veilen om de ziekenhuiskosten te kunnen betalen van haar 66-jarige zoon, die Parkinson heeft. Bij de ramp met de Hindenburg kwamen 35 mensen op de grond en in de lucht om.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.