Over twee weken zijn de verkiezingen voor de op één na belangrijkste politieke functie in Groot-Britannie, die voor de post van Burgemeester van Londen. 

Een heel zielig verhaal: die arme mensen van extreem rechts willen heel graag de burgemeester leveren. Britain First heet de club, en we kennen ze van het met pantserwagens door straten rijden waar veel buitenlanders wonen en het bestormen van Islamitische gebedshuizen.

Ze willen zó graag dat een lid van Britain First de baas wordt van de stad met meer dan 16 miljoen inwoners! Of eigenlijk is het anders: ze zouden het echt verschrikkelijk vinden als bijvoorbeeld de kandidaat van Labour, Sadiq Khan, de baan krijgt! Een buitenlander! (nou ja, hij is Engels en verder niks, maar voor Britain Fisrt is zijn afkomst een pijnpunt)

En nu is er een probleem: het geld is helemaal op bij de fascistoïde vrienden van Britain First. Dat weten we vanwege een wanhopige oproep van hun leider, Paul Golding. Of iedereen met een uiterst rechts kloppend hart en een stijve rechterarm alsjeblieft 20 Pond wil overmaken? Want anders ‘gaan we af als een gieter’, schrijft Golding op zijn Facebook. 

De oproep wordt enorm gedeeld op de diverse sociale media. Ook om mee te lachen, want een hoop taalfouten en ook de zin: “straks wordt iemand die Arabisch tegen zijn kiezers spreekt Burgemeester van Londen!”

Nou heeft Sadiq Khan vast veel kwaliteiten, maar zijn voorouders komen uit Pakistan, hij spreekt geen woord Arabisch.